Jesienny bakłażan w wiosennej odsłonieKrupnikPolecamy wszystkim również ze względów zdrowotnych – roli kaszy, warzyw korzeniowych, czosnku i ziół nie sposób przecenić. To jest krupnik typowo warzywny, ale jeśli ktoś lub albo też nie wyobraża sobie krupniku bez dodatku mięsnego, proponujemy - wątróbkę. Dodatek grzybów suszonych i np. wątróbki (jeśli ktoś lubi) wzbogaca smak w niewyobrażalny sposób.Krem z pieczonej dyniPieczona dynia nadaje zupie zupełnie inny – niepowtarzalny smak i aromat, naprawdę smakuje zupełnie inaczej niż dynia gotowana, choć z gotowanej krem również jest bardzo smaczny. Pieczenie z pewnością wydłuży przygotowanie potrawy ale zapewniamy Was, że warto.Mieszanka przyprawHummus nieklasycznyCiasto ze śliwkamiKofty z indyka (dla min. 4 osób)Warzywa z piekarnika (dla 2-3 osób)Chlebek bananowy