Aby portal Żyj z chorobą był jeszcze bardziej pomocny w Waszych codziennych czynnościach, dokładamy do niego kolejny ważny element. Blog kulinarny, na którym będziemy proponować zdrowe i bezpieczne dla skóry przepisy. Dania, które sami przygotowujemy.
Osoby przewlekle chore muszą w wielu przypadkach uważać na to co jedzą. A chcą przecież jak wszyscy jeść „normalnie”. Będziemy na blogu dzielić się przepisami, poradami, wskazówkami co można, na co zwracać uwagę, co służy, a co nie jest wskazane dla osób, którzy chorują na różnego rodzaju choroby.
Czasami wystarczy popularny przepis nieco „podrasować” i to, co do tej pory było niedostępne dla osoby chorej, staje się elementem procesu przywracania dobrej kondycji.
Chcemy dzielić się naszym doświadczeniem i obserwacjami i polecać potrawy, które są smaczne i co najmniej nie szkodzą a mogą pomóc. Będziemy Was zachęcać do dzielenia się własną wiedzą, a także prosić profesjonalistów o ich przepisy. Na pewno będzie smacznie!
Najnowsze przepisy
Jesienny bakłażan w wiosennej odsłonie KrupnikPolecamy wszystkim również ze względów zdrowotnych – roli kaszy, warzyw korzeniowych, czosnku i ziół nie sposób przecenić. To jest krupnik typowo warzywny, ale jeśli ktoś lub albo też nie wyobraża sobie krupniku bez dodatku mięsnego, proponujemy - wątróbkę. Dodatek grzybów suszonych i np. wątróbki (jeśli ktoś lubi) wzbogaca smak w niewyobrażalny sposób. Krem z pieczonej dyniPieczona dynia nadaje zupie zupełnie inny – niepowtarzalny smak i aromat, naprawdę smakuje zupełnie inaczej niż dynia gotowana, choć z gotowanej krem również jest bardzo smaczny. Pieczenie z pewnością wydłuży przygotowanie potrawy ale zapewniamy Was, że warto.